duminică, 16 decembrie 2007

Junior neinspirat

Am fost la concertul lui Bănică Jr. şi mi s-a părut una dintre cele mai slabe apariţii ante-Moş Crăciun ale surprizistului. Sau, ca să respect munca artistului (nici o ironie aici) e nedrept să spun că a fost slab. Mai degrabă monoton şi plin de greşeli în alegerea repertoriului.

Bănică a cântat marcat de naşterea fetiţei Ana Violeta chiar cu câteva ore înainte de concert (să le trăiască!) dar nu cred că acesta a fost cauza care a dus la lâncezeala show-ului. Ba dimpotrivă. Juniorul a început bine dar s-a pierdut brusc, când a început să experimenteze. A cântat melodii de pe noul album Împreună (destul de dezamăgitoare), a intercalat două momente cu copilaşi drăgălaşi care aveau menirea de a marca apropierea Crăciunului dar care tăiau maioneza spectacolului, apoi, în partea a doua, când toată lumea credea că se va dezlănţui, a avut proasta inspiraţie de a-şi cânta o parte din hituri în stil potpuriu. Ceea ce nu se face, fiindcă o dată că lumea are impresia că vrei să scapi cât mai repede şi a doua că, la naiba!, orice artist are respect pentru greatest hits-urile lui, nu le înghesuie într-un sac cu lături.

Altfel, scenografia, dansurile, fetele, vocea lui Bănică, fie, chiar şi prezenţa amicului Petre Geambaşu, au fost ok. Totul într-o Sală a Palatului plină ca de obicei, ceea ce demonstrează că talentul Juniorului este real. Din păcate, el a fost combinat în acest an, cu o proastă inspiraţie a alegerii pieselor şi a negocierii cu tempo-ul show-ului.
Mai jos, o secvenţă din spectacolul Împreună de Crăciun, de sâmbătă, 15 dec.




0 Comments: