miercuri, 15 august 2007

Mentalitate de câine plouat

Cel mai ciudat sentiment este atunci când echipa scoate un rezultat bun dar la finalul meciului realizezi că eşti nervos din cauza jocului mizerabil pe care l-a făcut. Cam aşa a fost aseară. Dacă nu vedeai meciul şi auzeai doar rezultatul, aveai tendinţa să compui o odă dinamoviştilor. Dacă ai văzut însă partida, după minutul 90 te trăgea aţa să spui "O, dă-i încolo, că-s tâmpiţi!".
Trecând peste faptul că Lazio era un fel de Gloria Buzău (ceea ce nu va mai fi peste două săptămâni) abia trezită din vacanţă şi cu caca de pisică la ochi, ce m-a deranjat a fost atitudinea de echipă de mâna a treia a câinilor. Nu înţeleg ce le-a spus Rednic la vestiare la pauză. Aveau 1-0, romanii rataseră un penalty, genialul de Lobonţ scotea tot. Ce moral mai bun puteai să ai nu numai ca să păstrezi rezultatul dar să încerci să mai dai 1-2 goluri unui portar mai bătrân ca Burebista şi mai nesigur ca Ilie de la Sculărie după o duzină de beri. Dinamo a marcat la singura fază la care a depăşit condiţia unei echipe din Kazahstan, când Pulhac a avut un puseu de tupeu, şi-a amintit că aşa joacă el de obicei, a centrat şi Dănciulescu n-a avut de ales şi a plasat o bijuterie la vinclu. În rest, jumătate din echipă a jucat cu rahatul în şorturi. Iar Opriţa... păi frate, Opriţa (care dealtfel a pierdut incredibil o minge în lateral la faza golului lui Lazio) ar trebui operat pe creier şi trimis ca desert pentru oile lui Becali.
Dinamo nu se va califica fiindcă, în primul rând, va avea o mare problemă cu atitudinea din meciul retur. Ce să facă? Să joace la 0-0 e sinucidere. Să joace pe atac - lui Rednic îi va fi frică să o facă. Să-i lase pe romani să atace? Greşeală: peste două săptămâni vor fi intraţi deja în mână şi, s-a văzut, Lazio nu e o echipă de stil italian: atacă până moare.

P.S.: Doamne, cât de jos a fost comentariul celor de la Prima TV!!! Pe lângă că încurcau jucătorii, băieţii ăia care n-au nici o treabă cu sportul ăsta. Ei nu ştiu să ofere nimic telespectatorilor! Culmea a fost când unul dintre ei a spus ceva de genul "SE PARE că Bratu s-a accidentat". Păi, măi băiatule (că altfel nu pot să-ţi spun) de ce te-ai mai dus până la Roma? Ca să arunci bănuţi în Fontana di Trevi în speranţa că vei deveni un ziarist mai bun? Dacă tu spui în timpul meciului "se pare că s-a accidentat Bratu!", fiind la faţa locului şi, culmea, evenimentul petrecându-se cu o seară înainte şi nu la încălzirea dinainte de start, atunci mai bine te duci la cules de găinaţi. E o meserie mai simplă.

PPS: Nu pot să nu remarc arbitrajul acelui norvegian chelbos, mârlănesc până la greţoşenie cu Dinamo în prima repriză, oscilant într-a doua.

8 Comments:

Reverse Road! said...

Eu am urmatoarea parere: Dinamo a jucat infect, cu plumb mult in picioare incat la un moment dat, au inceput sa foloseasca mainile (parea mai simplu asa), dar si Lazio a chinuit-o rau. Practic s-au speriat unii de altii si toti au uitat ca erau acolo ca sa joace un meci de fotbal. In opinia mea nimic nu s-a jucat inca si asta e cel mai null scor pe care l-am trait. Practic, ramane in sarcina antrenorilor (abia acum cred se cunosc) sa mai puna de-o partida, cea reala, cea adevarata din retur. Teama imi este ca Rednic mai studiase ceva inainte, si atat a putut, euforicul antrenor al italienilor cred ca si-a dat ieri seama ca trebuie sa tina cont de gimpele-n cur, numit Dinamo si sa se ia mai in serios. Asa ca meci nasol in retur... De ce dracu ne speriem ba frate asa cand jucam cu altii de pe alte meleaguri?

Anonim said...

ahh, ma unge pe suflet postu asta. Exact asta am scris si eu dupa meci. Sincer incepusem sa cred ca sunt eu nebun cand auzeanm comentariile "specialistilor" cu privire la calitatea meciului. mai aveau putin si-i faceau eroi. Mai multe am cris in post, dar ma bucur ca azi am gasit o gramada de oameni care sa fi vazut acelasi meci ca si mine!

Anonim said...

Prima intrebare e cu cine o sa mai joace in retur? 7 indisponibili sigur si inca 2-3 incerti, o echipa intreaga... Nu ca n-ar avea si Lazio 6...
Eu n-as zice nimic de arbitru, chiar mi s-a parut ca i-a ajutat putin...
Si totusi au jucat mai bine ca Steaua aseara... :(

Anonim said...

Ce-ai zice daca anul asta n-am avea nicio echipa in grupe, nici in CL si nici in UEFA? Teoretic ar trebui sa-i mai aduca cu picioarele pe pamant si sa se puna pe treaba... Bine, cum stim despre ce personaje vorbim, probabil o sa se apuce sa acuze arbitrajul, betele in roate puse de UEFA, ghinionul, presa, etc. si dupa aia sa se ia la cearta care a pierdut mai frumos, but one can hope...

Fan Football said...

steaua se califica. si nu uita ca mai e si Rapidul. Prost e ca vom avea un coeficient foarte slab anul asta daca nu ajungem prin grupele uefa unde macar se mai pot face puncte. De fapt, acolo va ajunge sigur dinamo, dupa ce o scoate lazio.

Anonim said...

Nu uit, dar mai e un tur... Cat despre coeficient, il avem pe ala pe care-l meritam. Vorbind cat se poate de serios, n-avem vreo echipa de CL. Teoretic de UEFA am avea vreo 4, dar practic vad ca prima din ele deja a dat rateu.
(Si daca nu ne-a facut CFR-ul de ras destul, mai era si grafica de la Kanalu' de divizia D. "Forwarder", "Middlefielder", "Faults" (sau daca ei s-or fi apucat sa numere greselile fiecaruia, poate o fi corect) si "Faults on him" (aici si in romana o dau in bara, ca spune "Faulturi primite", wow, ce cadouri frumoase ii dau adversarii! lol)

cinesseur said...

ce facem, moshule, cu dinamo si manchester? se duc ca toporul la fund...

Fan Football said...

ma asteptam la un asemenea sezon, pe bune. ne revenim, dar prin noiembrie.
Manchester n-a jucat rau (daca ai vazut meciul) - cel putin in a doua repriza insa pur si simplu mingea n-a vrut sa intre. Privind sarcastic, Dinamo sta mai bine. :-)