sâmbătă, 9 iunie 2007

Delta de sub Pietrişica

Am zis să iau o mică pauză în privinţa post-urilor legate de fotbal însă e imposibil, în condiţiile în care, ca-n bancul cu papagalul, "asta-i fază de comentat".
Delta Tulcea a câştigat en-fanfare seria 1 a Diviziei B. De rămas, va rămâne însă pe loc, pentru că n-a primit licenţa pentru prima ligă. Aşa că Ceahlăul Piatra Neamţ nu mai retrogradează. Din surse bine informate ştiu că, în ultimele etape:
1. Pinalty nu s-a agitat prea tare că retrogradează
2. Tulcenii jucau de rupeau pământul şi, başca, beneficiau de super-arbitraje, deşi ştiau că nu vor primi licenţa şi nu vor promova.
Trageţi voi concluziile de aici. Fiindcă eu am tras-o: orice-am face, tot un fotbal de căcat avem!

P.S.: puteam să jur că Zicu vine la Dinamo, din privirea lui Borcea de la conferinţa de presă în care l-au prezentat pe Vali Năstase. Un reporter a întrebat dacă se mai gândeşte la Iannis iar el, cu ochii în altă parte şi clasicul zâmbet în colţul gurii, a replicat fals: "V-am zis doar: Zicu e prea valoros ca să mai joace în România!". Probabil că în momentul acela marmota de Victor Becali rezolvase transferul doar în proporţie de 95%. Partea frumoasă e că iar a rămas Copos cu ochii în zare şi cu frişca topită pe blaturi. Partea nasoală ţine de compromisurile făcute cu fraţii Becali, care vor avea ca efect, în viitor, un nou lanţ de scandaluri şi transferuri pe bandă rulantă.

5 Comments:

Reverse Road! said...

Asta cu Delta Tulcea e de tota jena! Inca o data, chiar si cand nu mai era nevoie, vedem cu ochiul liber ce coruptie si ce aranjamente se fac intre Liga si patronii de cluburi. Jucatorii astia, fraierii care joaca pe teren, sunt tepuiti de patroni, tara intreaga e prostita. Mizeria e ca pe plan local, in Tulcea, flamanzii au "pus botu" si au acceptat magariile astea. In final, cel care pierde este cel care asteapta de ani de zile sa-si vada promovata o echipa intr-o divizie superioara. El, spectatorul, suporterul, nu conteaza! Fotbalul nu este pentru el, este doar pentru gloria unora...

Woland said...

glorie? nu e pentru nicio glorie, e pentru bani.

Fan Football said...

nexus, iti inteleg amaraciunea. tulcenii tai aveau sansa unica de a juca in prima liga. ce nu inteleg este mentalitatea fotbalistilor de acolo. adica era clar ca stiau ca jocurile sint facute pt ceahlaul si totusi au continuat sa joace foarte bine. explicatia poate fi una singura: au facut-o, clar, pt bani. Asa ca nu de ei ma "doare" ci de suporterii echipei si locuitorii acelui oras.

Reverse Road! said...

Da, asa este, pentru bani, e buna observatia. Ideea e ca de multe ori vezi personaje care derapeaza si pun pe seama gloriei, interesele meschine de fapt. "Nu o fac pentru mine, o fac pentru echipa, pentru numele clubului". A se observa asta la toti fariseii din fotbalul romanesc. Nimeni nu spune ca se face frate cu dracul pentru bani. Cuvantul ban, e inlocuit cu ideea de glorie. In felul asta, chiar daca ai mancat usturoi gura nu-ti mai miroase...
Pentru Eddie: pai cred ca a fost singurul mod prin care jucatorii au putut sa demonstreze mizeria la care s-au dedat ofilcialii cluburilor, ajutati de liga. Au facut ce trebuiau sa faca: sa joace si sa demonstreze ca merita sa promoveze. Si dintr-o inertie daca vrei... Gaselnita asta ordinara cu "n-au depus la timp documentele", le-a lasat cale libera la o iesire spectaculoasa din joc, ca nu pot sa spun demna. Ceva de genul: "jucati frate, faceti ce vreti, bateti pe cine vreti, noi v-am cumparat, v-am dat banu', nea Mitica a gasit artificul asta legislativ, sanatate multa! Ciocu' mic si fiti baieti destepti, ca paote mai lucram cu voi si la niste transferuri!"

Anonim said...

S-ar rezolva daca, atunci cand o echipa nu poate promova, sa promoveze urmatoarea in loc sa nu retrogradeze una din liga superioara. N-o sa poata sa cumpere toate echipele din liga inferioara...