vineri, 4 mai 2007

Giurgiu spune "pa"!

Tudor Giurgiu şi-a dat demisia din funcţia de PDG al TVR, prezentând şi o scrisoare deschisă. În principiu, lucrurile pe care le descrie acolo sunt corecte şi fără îndoială că, dincolo de uşorul patetism al scrisorii, rămâne regretul că un om care a încercat să schimbe, a renunţat la luptă.

Motivaţia lui ("Plec pentru că nu mai întrevăd vreo posibilitate de a lucra eficient într-un climat sănătos şi de încredere. Pentru că o anume parte a spectrului politic şi-a făcut un scop în sine din a încerca să pună mâna pe televiziunea publică. Pentru că nu vreau să mă schimb şi să fac trocuri şi compromisuri. Din păcate, n-am reuşit să clintesc «monstrul» (i-am făcut poate doar o operaţie estetică) şi nici nu cred că asta se va mai putea face în viitorul apropiat fără o abordare radicală") este însă, cel puţin pentru mine, derutantă. E clar că, odată ce acceptă o asemenea poziţie, persoana respectivă ştie de la bun început că va lupta nu numai cu pisicile de mare ci şi, de-a dreptul cu dinozaurii sistemului, atât cu cei din interior cât şi cu cei din exterior. Dacă accepţi înseamnă că ai cojones-urile suficient de mari încât să nu ţi se desumfle după numai doi ani.

De aceea, zău, mă bucur că am recâştigat un regizor. Unul bun.

2 Comments:

Anonim said...

Eu nu cred că poate un om singur să învingă sistemul, indiferent cât de mari ar fi respectivele cojones. Eşti prea dur şi poate idealist.

Fan Football said...

Sigur ca nu poate un singur om sa invinga insa daca omul ala isi face o echipa cu care sa schimbe ceva, sistemul se va clatina. Ce sa facem atunci? Sa uitam de tvr si sa spunem ca oricum nimeni nu va schimba nimic acolo? Fals. Giurgiu nu a gestionat bine tvr-ul fiindca nu s-a priceput: e anormal ca televiziunea publica sa aiba 5 milioane de euro datorii, cind are venituri din trei surse! E anormal sa piarda in modul in care a pierdut drepturile de transmisie a Diviziei A, care ii aduceau bani seriosi! Eu nu discut politica, I don't give a shit, si poate ca Giurgiu, ca si ceilalti dinaintea lui, au fost supusi presiunilor politice. Insa dincolo de politica s-a vazut ca nu poate/stie sa conduca ditamai animalul de institutie. Iar asta nu e o rusine. Aici nu-i vorba de duritate sau de idealism, e vorba de rezultate, sorry. Si pe Basescu l-au schimbat 322 de cretini dar nu si-a dat demisia ci continua sa lupte. Pentru ca poate!