luni, 23 aprilie 2007

Legături bolnăvicioase ***

Filmul lui Tudor Giurgiu e bun din cel puţin un punct de vedere: abordează o temă curajoasă şi o dezvoltă suficient de subtil cât să nu deranjeze (prea tare). Care e puntea între o legătură incestuoasă şi una lesbianică? Aproape imposibil de descris, însă în acest triunghi amoros (Maria Popistaşu, Ioana Barbu, Tudor Chirilă) nu rezistă (şi nu are cum să reziste) nimeni. Legăturile nu sunt doar bolnăvicioase ci şi primejdios de sortite eşecului.

În sfârşit un film românesc în care se joacă ceva mai bine şi în care replicile nu par întotdeauna lipite (Cătălina Murgea - genială în rolul gazdei, doamna Beneş!). Mariei Popistaşu îi iese un delicios rol de baby-face fuck-sick person (Kiki) iar Ioana Barbu (Alex), ingenuu de lesbiană, o completează pe deplin. Tudor Chirilă nu zboară de data asta la înălţimea lor însă e pe-acolo, parte dintr-un peisaj uşor straniu dar perfect plauzibil.

Doar finalul, din păcate, lasă impresia că se putea mai bine. O privire mai atentă asupra lui şi Legături bolnăvicioase ar fi fost cu adevărat un film capabil să rupă norii pe la festivaluri. Chiar şi aşa însă, Tudor Giurgiu demonstrează că se descurcă mult mai bine şi mai cu har în postura de regizor decât în cea de director-preşedinte al TVR.

3 Comments:

Andra Ilias said...

am vazut filmul asta acum vreo juma' de an sau mai bine si m-a lasat rece. dupa, am aflat ca e dupa un roman raspremiat. mi se pare fortat. ceva pe genul "hai sa ne chinuim sa debitam ceva care sa socheze si sa vanda", ca doar sexul vinde. slab! "legaturile primejdioase" este o capodopera, iar cele bolnaviciase doar o laba trista. si cu un titlu total lipsit de inspiratie. ar mai fi fost si varianta "seductia tentatiei". cat despre filmul in sine, am vazut altele mai bine jucate. ma refer la cele romanesti. dar si multe altele foarte prost jucate. dupa parerea mea, e undeva pe la mijloc.

Anonim said...

nu stiu cum a putut sa-ti placa prostia asta de film, dar gusturile nu se discuta.
mai tari sunt filmele facute imediat dupa revolutie gen "harababura".

Anonim said...

din review-urile astea vad ca esti un simplu client al filmelor proaste. probabil esti influentat de cei de la locul de munca...daca e asa, te inteleg.