marți, 3 aprilie 2007

The Host **

Spre deosebire de japonezi, care fac artă din filmele horror, oferindu-ţi uneori chiar senzaţii dârdâitoare, coreenii nu sunt decât nişte circari. Gwoemul (The Host) este un fel de horror, cu accente dramatice şi cu firimituri hazlii. Un accident genetic duce la naşterea unei creaturi hidoase care începe să bântuie zona râului Han. O familie cam năucă, de la bunic şi până la "aia mică", face cunoştinţă atât cu gâtlejul monstrului cât şi cu obtuzitatea autorităţilor. În final, nimic spectaculos: bau-bau moare răpus de eforturile colective ale celor care mai rămăseseră în componenţa familiei în urma răfuielilor personale cu Mr. Fishy.

Filmul are un pic de din toate şi nimic mai mult din nimic. Originalitatea lui constă în faptul că e făcut de coreeni iar ei au o altă viziune asupra lumii şi vieţii decât banalii americani. Dar am văzut filme coreene mult mai bune (unele de-a dreptul excepţionale - Spring, summer, fall, winter and... spring) aşa încât monstruleţul lor nu mă emoţionează câtuşi de puţin.

2 Comments:

Reverse Road! said...

Filmul nu este tare pentru subiect. Tema nu e noua si nici nu ne da pe spate. Umorul ne poate parea noua nou, dar coreenilor, nu cred. Ce e misto la genul asta de film este ca te scoate din zona aceea in care americanii ne-au obisnuit ca se face film. Locatiile sunt inedite, ajuta mult la impactul vizual, creatura este facuta impecabil si nu stiu una mai buna realizata pe computer. Eu nu sunt un fan al graficii 3D si unul din motive este si faptul ca nu am mai vazut nici un film cu o fiinta inexistenta atat de convingatoare. Altfel, filmul are momente in care te plictiseste iar finalul este ratat complet. Chiar si din punct de vedere grafic. Focul de pe monstru e jenibil. Probabil nu au mai avut buget...

Fan Football said...

Asa e, finalul sucks big time.