sâmbătă, 10 februarie 2007

The Prestige ***

Doi magicieni la început prieteni, unul mai bun, altul frustrat că nu e la fel de bun, devin duşmani de moarte şi-şi transformă existenţele într-o rivalitate dusă la extrem. O goană nebună a amândurora de a se înfunda reciproc şi de a-şi nenoroci vieţile. O poveste lungă şi întortocheată, cu dubluri, clone şi fraţi gemeni, cu răsturnări (pe alocuri inutile) de situaţie şi cu un substrat care depăşeşte sfera iluzionismului.


O distribuţie de zile mari, cu Hugh Jackson, Christian Bale (super în Maşinistul şi Equilibrium), Scarlett Johansson (adorabilă fie şi într-un rol mai banal), Michael Caine (rol după rol pentru acest actor care, după mine, şi-a găsit geniul la bătrâneţe), Andy Serkis ("My precccious") şi... David Bowie (care îl joacă binişor pe Nicola Tesla).

Dacă e să vorbim de magie şi lumea ei mi-a plăcut mai mult Iluzionistul, chiar dacă acolo Edward Norton e cam "mort". Însă Prestige, fără a fi un film nemaipomenit (suferă prin lungimea inutilă), pare a avea ceva în plus la atmosferă, jocul actorilor şi, nu în ultimul rând, la mesaj: orice viaţă îşi are prestige-ul ei, adică a treia şi ultima parte a unui număr de magie.

1 Comment:

Anonim said...

Va recomand "The Prestige".