duminică, 28 ianuarie 2007

Clonele au suflet?

Revista Esquire se întreabă dacă în viitor clonele umane vor avea şi sufletul copiat.
"Expertul" Ben Mitchell, directorul Centrului pentru Bioetică şi Demnitate Umană (waw!) a răspuns: "O clonă umană va fi tot o persoană, prin urmare va avea suflet (ensouled - frumos termen! n.t.)". Să fie ăsta un argument suficient în favoarea clonării?

PS: oare sufletul clonei cântăreşte tot 21 de grame?

3 Comments:

Anonim said...

Pe mine ma preocupa alta intrebare; pana la ce nivel se poate spune ca exista suflet la vietuitoare?Spui de un caine :" e si el suflet " .Dar o vrabie , dar o rama , o furnica ?

Fan Football said...

Florin, cred ca si ele au "suflet". De fapt, mai intii ar trebui sa definim mai exact notiunea asta un pic cam vaga... Ce este sufletul?

Anonim said...

Prima intrebare e momentul in care sufletul intra in corp si daca acel moment va exista ca etapa a procesului de clonare. A doua e cate suflete exista...
S-a dovedit ca ideea cu 21 de grame e gresita.
Cat despre pana la cel nivel au suflet, eu am o teorie a mea. Pentru a avea sens sa ai suflet, trebuie sa poti invata. Deci consider ca orice vietuitoare care are capacitatea de a observa ce-i in jur si un creier destul de complex pentru a putea invata sau macar memora ceva (nu mult, si 2-3 "imagini" pot fi de ajuns pentru un suflet "nou nascut") are suflet.