luni, 15 ianuarie 2007

Beckham în L.A.

Gary Lineker, cel mai mare golgeter de "6 metri" din istoria Angliei, spune că transferul lui Beckham în America e mai puţin important din perspectiva sumei fabuloase pe care o va primi cel mai mare metrosexual al lumii şi mai valoros prin prisma faptului că e un act de pionierat.
Bullshit!

Transferul lui Beckham în America e cel mai mare eşec al fotbalului ultimilor ani. Contează mai puţin că Victoria l-a influenţat decisiv, că amigo Tom (Cruise) îi povesteşte despre cât de frumoasă e viaţa în California ş.a.m.d. Pionierat cu soccer-ul în America au făcut-o alţii, la vremea lor, mai puţin frumoşi, mai talentaţi (Pele a fost unul dintre ei, în anii 70), plus FIFA care a organizat acolo Mondialul (de real succes) în 1994. Beckham e refuzat la naţională, e refuzat la Real, glezna i s-a corodat şi nu mai oferă centrările de pe vremuri iar sponsorii se retrag încet-încet, cu discreţie, făcând din cel mai bun produs de marketing al fotbalului modern un manechin dezbrăcat de hainele de firmă, al cărui zâmbet s-a ofilit sub căldura succesului propriei imagini.

David ar fi vrut înapoi la Manchester. Acolo e moş Fergie, cel care l-a făcut fotbalist şi cu care s-a certat la cuţite când a plecat. Ar fi vrut să arate că încă e fotbalist şi că există uleiuri speciale pentru gleznele de platină dar... a ales glamour-ul L.A.-ului, punând capăt unei poveşti.

Am fost un fan de-al lui Beckham (şi pentru că sunt un mare suporter al lui United), nu pentru frezele lui, nici pentru ciufuta de nevastă-sa ci pentru că în toţi aceşti ani în care industria fotbalului îi făcuse statuie de aur, a reuşit să centreze la fel de bine, să bată loviturile libere la fel de tăios, să poarte banderola de England-captain cu demnitate.

David s-a sinucis odată cu acest transfer (încă 250 de milioane în buzunare nu-i folosesc la nimic) iar fotbalul ar trebui să plângă, măcar până se va inventa un nou Beckham.

4 Comments:

Anonim said...

paperea mea e ca a realizat si el cat de aproape ii este sfarsitul carierei de mare fotbalist si isi pregateste terenul pt o noua cariera. De data asta ca actor! Si sunt sigur ca indiferent cat de prost sau nu va juca in primul film, acesta va avea niste incasari record!

Anonim said...

...sau i s-a facut din nou sclifositei de nevasta-sa greata de milioane, si-a zis ca Europa e prafuita, ca prafurile din California sunt mai tari, si ca nu i-ar sta rau in luminile de la Hollywood?

Fan Football said...

E clar ca vom auzi curind de actorul Beckham. In plus, Victorita incepuse sa se plictiseasca la Madrid. Copii nu mai produce (3 sint suficienti) asa ca era timpul pentru a-si relansa cariera. Cum cu muzica a cam rezolvat-o (n-o mai asculta nimeni) filmul e o noua provocare.
Pacat. Unii spun ca Beckham n-a fost niciodata fotbalist. Eu zic ca a fost, si inca unul bun.

Anonim said...

...asa cum am vazut si la premiile de ieri, la Hollywood sunt la mare cautare britanicii. Atat ca aia cauta actori, si sotii Beckham n-au citit anuntul pana la capat.