sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Adio Zenga!

De-acum e clar pentru toată lumea: Zenga trebuie să plece de la Dinamo, pentru că e cel mai slab antrenor pe care l-au avut câinii în ultimii 10 ani. Mai slab chiar decât Florin Marin, care e cel mai slab antrenor din fotbalul românesc.
N-am văzut de mult un antrenor care să nu-şi simtă echipa precum Zenga. Italianul nu-şi cunoaşte jucătorii, e fricos, arogant şi are o inspiraţie la schimbări de parcă le-ar face în ciudă. În meciul cu Steaua, de pildă, s-a depăşit din nou pe sine:
- a jucat la fel de fricos ca în orice joc. Dinamo se lasă dominată, fie că adversarul se numeşte Elfsborg, Steaua sau Farul. Şi nu numai că se apără dar are un atac la fiecare 10 minute...
- după ce primeşte (inevitabil) gol, Zenga face schimbări haotice şi trimite brusc echipa în atac fără ca bieţii jucători să înţeleagă ce li se întâmplă.
- l-a titularizat pe Blay tocmai acum, după ce toată toamna ghanezul a fost decimat psihic atât de antrenor cât şi de conducători. Şi, întâmplător sau nu, Steaua a marcat unicul gol după ce Dică şi Neaga au făcut mişto de el.
- vede că Niculescu e la pământ şi totuşi îl titularizează meci de meci, fără a încerca măcar o dată să-i dea o şansă lui Liviu Ganea. Ca să nu mai amintesc de inutilitatea de a avea o echipă secundă (Dinamo II) atâta vreme cât nu încerci să promovezi nici un fotbalist care joacă acolo. Şi aici mă refer la atacantul Lemnaru, care înscrie meci de meci în Divizia B.

Dincolo de Zenga, sunt mulţi fotbalişti la Dinamo care trebuie să-şi ia adio de la echipă. Toată pleiada de ex-stelişti care n-aveau ce căuta în Ştefan cel Mare (Opriţa, Boştină, chiar şi Cătălin Munteanu), apoi Niculescu (o epavă de când s-a însurat), Bratu (total atipic pentru jocul lui Dinamo), Mărgăritescu (din ce în ce mai limitat), Pulhac (mă aşteptam la mult mai multe de la el), toţi fundaşii ăia dreapta de doi bani (Stoican, Galliquio, Blay), Izvoranu (un anonim) şi alţii. E un sezon complet ratat, care demonstrează că fotbalul nostru nu poate miza pe constanţă, atâta vreme cât aceiaşi jucători au câştigat la pas campionatul sezonul trecut pentru a claca lamentabil acum.

1 Comment:

Anonim said...

N-am vazut meciul, dar pot sa trag concluzia: luni ne viziteaza Mitus (daca il lasa Ada). :)