joi, 8 martie 2007

Vârstele lui Lulu

Lulu are 15 ani şi e îndrăgostită de Pablo, prietenul fratelui ei. Lulu e al cincilea copil dintr-o familie cu şapte odrasle. Într-o casă supra-populată, Lulu îşi trăieşte singurătatea refugiindu-se în pasiunea pentru un bărbat cu mulţi ani mai mare.


Pablo o va dezvirgina, pe Pablo îl va "gusta" în maşină, cu Pablo va ajunge să înţeleagă că nimic nu pare a fi pervers, Pablo o va dezamăgi şi o va regăsi, cu Pablo se va căsători şi de Pablo se va despărţi, datorită lui Pablo va descoperi că sexul poate merge dincolo de limite şi, în final, Pablo o va salva pentru că, nu-i aşa?, binilii învingi şi toate femeile ştie asta!

Fiecare femeie îşi poartă istoria sexuală, mai greu sau mai uşor, în funcţie de întâmplările care i-au marcat viaţa sau de gradul de erotism auto-suportabil de care este în stare. Lulu găseşte puterea de a pătrunde în cele mai adânci hăţişuri ale sexului şi de a ieşi în final la lumină pentru a se reinventa. O carte despre explorarea sexuală dar şi despre laturile întunecate ale sexualităţii femeii.
Romanul Vârstele lui Lulu (Las Edades de Lulu) a fost ecranizat în 1990, de către regizorul Bigas Luna, cu Francesca Neri în rolul principal.

*** Vârstele lui Lulu, de Almudena Grandes, Editura Humanitas, 2007

4 Comments:

Anonim said...

Dar un Henry James, dom'le??

Fan Football said...

mai la vara, strumfy :-)

Anonim said...

e Pablo mey ..e Pablo ala de i le face pe toate si caruia i le face la randul ei pe toate

Fan Football said...

Pablo, fi-i-ar, ai dreptate! :-))