duminică, 4 martie 2007

RoBlegFest

Din amuzament pusesem pe blog link-uri către categoriile de la RoBlogFest, chestia aia de tip Oscarurile blogărelii (n-am găsit smochingul vineri, că mă duceam la petrecerea lor şi intram pe covorul roşu cu bocancii mov! :D ).

Ştiu cel puţin 10-15 persoane care mi-au votat blogul acolo. Acum au dat "rezultatele": 2 voturi la o categorie, zero la alta!

Hahahahahahahaha. Funny! Ne-am distrat de ne-am cocoşat! Fenomenul a luat amploare! :-)

11 Comments:

Anonim said...

Eu i-am felicitat pt initiativa. In rest, premiile s-au dat k naiba

Fan Football said...

Gusti, pe cinstea mea ca nu ma interesa vreun premiu! Doar am mentionat un aspect "tehnic" imposibil. In rest... I don't really give a fuck! :-)
Mi-am facut parerea, la anul ma duc cu blogul la Berlin sau la Cannes, nu mai vin la Oscaruri. ;-)

Anonim said...

Blogosfera romaneasca, asa cum bombastic isi numesc lungul lant de bloguri inter-referite 'apostolii' sau 'evanghelistii' spatiului virtual mioritic, sufera, din pacate, de aceleasi tare de care intreaga noastra societate este bolnava.
Pe de o parte arderea etapelor a devenit un modus vivendi, care ultimii 18 ani au demonstrat ca poate fi - pe termen scurt - castigator. Ce-am fi ajuns astazi daca primii hominizi, in loc sa descopere focul, ar fi descoperit...blogul!?
Abia pe ultima treapta a scarii lui Maslow se afla "dorinta de blog" descrisa (inca dinainte de anii '50) prin "Self Actualization". "Self actualization is the intrinsic growth of what is already in the organism, or more accurately, of what the organism is".
E greu sa devii cineva prin blog, sau pornind de la un blog, si asta e una dintre iluziile care ii anima pe multi blogari.
Nu generalizez, dar gasesc numai exceptii care imi intaresc convingerea: sunt vreo treizeci de bloguri pe care le citesc de cate ori am timp, si sunt printre ele si unele romanesti. Pe acesta il citesc, pe al lui Gusti il citesc. Dar aici si acolo gasesc ceva substanta, ceea ce nu as putea spune despre tona de 'festivisti' care isi etaleaza scrijeliturile pe care persista sa le alimenteze zilnic cu...(ce pot!).
Pe de alta parte goana dupa clickuri este la moda. Ai blog, ai clickuri. La ce foloseste? In anul in care se estimeaza ca 10 milioane vor fi date pentru cei 5 milioane de internauti romani, bloggerii si-au spus ca pot sa faca niste cash. Sa-si dea clickuri intre ei. Si cum viata le-a demonstrat ca poti avansa si daca esti impostor, de ce sa nu organizeze ceva ca sa iasa in fata, cum ar fi un 'festival'; mai aduna clickuri de pe unde pot, faramituri de la masa altora, si scot de-un snack intre doua pitchuri. Cand vor veni meteoritii (aka Google, Yahoo si altii), sa vedem cine scapa!
Te sfatuiesc la anul sa concurezi la categoria corespunzatoare. Iar daca nu exista o categorie, cineva trebuie sa o organizeze. Unul este campionatul de curling de la Buhusi (sa ma scuze bu-hu-husenii...), alta este Olimpiada. THE Olympics. Lasa-i pe einsteinii mioritici sa isi termine studiile aprofundate de gramatica si aritmetica, apoi concureaza cu ei!

Fan Football said...

anonimule, te-ai racorit ca intr-o fintina rece in plina arsitza! :-) Parerile mele despre bloguri si "blogari" nu le voi expune aici, insa unii le cunosc. Multumesc pentru comm, interesant e ce va urma "dupa" bloguri.

Anonim said...

...dupa bloguri urmeaza, ca in orice economie sanatoasa, declinul. Care ii va invata pe toti blogarii ca atunci cand n-ai terminat nici profesionala fara spaga, nu-ti foloseste la nimic sa iti scrii in CV ca ai strans 1000 de clickuri intr-o vara!

Anonim said...

mai interesanta ar fi fost o analiza intre ceea ce s-a intamplat anii trecuti si ceea ce s-a intamplat anul asta. adica, blogosfera creste?(intrebarea asta e retorica, evident) daca da, cu cat? in ce directie se dezvolta si cu ce viteze. asta e mai interesant decat 2 voturi sau 200 de voturi. Damn! eu daca ma duceam la toate internet cafe-urile din cluj si as fi folosit toate adresele mele de email, as fi avut mai multe voturi decat aia de pe locurile 6-10:)la orice categorie. nu ca ar conta:)

Fan Football said...

pai albule, nu fii asa sigur ca ai fi avut atitea voturi.
dar nu asta conteaza, nu voturile. modalitati de votare pe net se gasesc cu duiumul. o scurta analiza a blogosferei de la noi a facut-o anonimu' cel suparat, ceva mai sus. sigur ca in 2006 fenomenul-blog a explodat. si?

Anonim said...

Americanii au o expresie consacrata pentru astfel de 'explozii'. Ei spun asa: "the shit hit the fan". E nevoie de explicatii?

Dragos Novac said...

oricat de ciudat ti s-ar parea nu a fost o conspiratie impotriva blogului tau :D -- doar doi s-au obosit sa confirme votul prin email, alti doi au votat dar nu au confirmat si inca vreo cativa nici macar nu au dus procesul pana la capat. e atat de simplu. :)

Fan Football said...

Dragos, nici nu am spus ca ar fi o conspiratie. Nu aveam nevoie nici macar de explicatii, dar daca tot mi le-ai dat, iti multumesc. :-)
...fiindca, really, nu-mi pasa! Era doar o constatare.

LoL World said...

As da copy and paste da e mai bine un link http://clocky.ro/wblog/2007/03/09/topuri-si-rahat/