miercuri, 28 martie 2007

Ce filme am mai văzut

@ Goya's Ghosts *** - un film care începe promiţător dar care se pierde pe parcurs într-un scenariu destul de previzibil şi superficial. Este regizat de celebrul Milos Forman, cu sexoasa Natalie Portman în dublu-rol (are "ceva" fata asta), cu spaniolul Javier Bardem foarte bun pe post de "father Lorenzo" libidinos şi pervers (l-am mai văzut în Carne tremula, al lui Almodovar) şi cu suedezul Stelan Skarsgard în rolul pictorului Goya, surd şi mai mereu amuzat, care trebuie să facă faţă scandalului generat involuntar de muza lui (Portman).





@ Alpha Dog *** - Un adolescent traficant de droguri, face jocurile unei găşti de "my boys" şi "my bitches" drogaţi/drogate până în cele mai mici amănunte ale existenţei. Violenţa treptată a filmului, intriga uciderii unui biet puştan nevinovat dar mai ales jocul magistral al unor actori foarte tineri (Justin Timberlake printre ei) fac din Alpha Dog (regia Nick Cassavetes) un film interesant.

3 Comments:

Elena said...

Trebuie sa recunosc ca dupa filmul "Closer" m-a impresionat profund.
Natalie Portman - o figura foarte interesanta din mai multe aspecte :)

cinesseur said...

I couldn't agree more cu tine si cu elena in ceea ce o priveste pe natalie portman :) nu stiu daca ai vazut-o cumva in "beautiful girls", un film din anii '90. trece ecranul intr-un fel greu de descris iar nabokov ar fi iubit-o cu siguranta!

Fan Football said...

mie mi-a placut prima oara foarte tare in Garden State.
Bine, evident, si in Leon. De mica il avea pe vino-ncoa'.