duminică, 25 martie 2007

Avem şi noi bâtele noastre!

Toată lumea părea să se bucure la finalul acestui 0-0 cu Olanda ca după o victorie de senzaţie. Stai frate, e doar un 0-0, e drept, cu Olanda, de fapt cu una dintre cele mai slabe echipe ale Olandei pe care le-am văzut în ultima vreme. 0-0 nu înseamnă victorie şi, sincer, deocamdată nu înseamnă extraordinar de mult în "ecuaţia calificării", aşa cum îi place lui Enăchescu să spună. Vom vedea cât contează abia după returul de la Bucureşti.
Partea bună a fost că în prima repriză am muşcat din ei şi părea să ne placă gustul de sânge, fie şi ieşit doar din nişte zgârieturi.
Partea proastă e că într-a doua am revenit la condiţia de echipă mediocră, care se apără cu tubul de oxigen şi nu găseşte timp şi resurse ca să atace ca şarpele, pe contraatac (ca odinioară - remember Iordănescu).
Este clar că naţionala (cea de aseară) nu a avut decât trei jucători de clasă europeană: Lobonţ, Mutu şi Marica. Al patrulea ar fi Rădoi, dar pe el nu-l lasă naşu' să joace în Europa, aşa că nu se pune. Restul sunt fie jucători care şi-au mâncat mălaiul (Contra, Roşu, Codrea), fie talente care încă nu confirmă (Cociş), fie fotbalişti care n-au ce căuta în naţională nici cu privirea (Nicoliţă).
Ce m-a surprins este că cea mai în formă echipă a momentului (Rapid) nu a avut nici un jucător în teren, cea care domină autoritar campionatul (Dinamo) a avut unul, şi ăla în poartă (Radu Ştefan a intrat conjuctural, deşi Pulhac, lăsat pe dinafară, e cel mai bun fundaş stânga al României), în vreme ce echipa în cea mai slabă formă (Steaua) a avut nu mai puţin de 3 titulari! Dar asta e mai puţin important. Important e, până la urmă, rezultatul şi faptul că ne batem la calificare, cu accente mioritice dar ne batem. Avem şi noi bâtele noastre!

4 Comments:

Anonim said...

Am citit in gsp ca tricolorii ar fi facut si o "hora a bucuriei" la centru terenului, ceea ce ar fi intradevar jenant... totusi a fost egal, 0-0... pe de alta parte, tu spui ca Olanda nu a jucat nimic, dar asta, in principal, datorita jucatorilor nostri, care nu i-au lasat sa joace... sa speram ca au mai prins si ei curaj dupa meciul asta.

Fan Football said...

N-am zis ca Romania a jucat prost (tactic chiar foarte bine), dar sa fim seriosi, Olanda n-a fost nici la jumatate din potentialul ei.
Iar faza cu hora... spune totul. Mi-e frica de o chinuiala "relaxativa" cu Luxemburgul, desi istoria spune ca Romania n-a avut niciodata probleme cu echipele foarte mici.

Anonim said...

Niciodata? Victorie cu gol in min 89 cu Lituania, egalul cu Armenia care pana la urma ne-a costat calificarea...
Dar Olanda a jucat asa toate meciurile din calificarile astea. Si vina e a lui Van Basten. Exista bineinteles varianta ca-i incapatanat, dar si cea ca, daca tot nu conteaza daca ies pe 1 sau 2, vrea sa faca exact cat e strict necesar pt. calificare si incearca sa rodeze o echipa noua pana la CE ca sa fie buni atunci, decat sa-i foloseasca tot pe aia "vechi" care o sa fie cam batrani pana atunci...
Oricum, nu schimba faptul ca trebuie sa batem tot in afara de Olanda in retur, inclusiv (mai ales) Bulgaria in deplasare.

Fan Football said...

Lituania nu e echipa FOARTE mica. E doar mica. :-) Nu uita ca a fost la un European! Iar Armenia da, sa zicem ca-i exceptia.
Da, spui bine - nu se schimba nimic: Olanda trebuie batuta si mai ales victorie in Bulgaria de care, sincer, ma cam indoiesc. Dar asa sint eu, mai sceptic, cind vine vorba de nationala.