vineri, 2 februarie 2007

Ce filme am mai văzut

- Pursuit of happYness **** - cu Will Smith într-un rol remarcabil (e nominalizat şi la Oscar!) de tată ruinat financiar care nu vrea în ruptul capului să ajungă homeless împreună cu simpaticul lui fiu de 5 ani aşa că luptă de nebun să facă rost de bani şi de o slujbă ca broker. Emoţionant, uşor clişeist, dar merită.

- Flushed away *** - o animaţie destul de reuşită, cu un şoarece de lux care "scapă" în canal şi realizează că viaţa comodă şi fără familie e la fel de interesantă ca un soldat de plumb care nu e în stare să împuşte duşmanul. Genial personajul Le Frog. A, evident şi răhăţeii cântăreţi!

- Pan's Labirynth (El labirento del fauno) ** - de mexicanul Guillermo del Toro (Hellboy, Mimic). Are câteva nominalizări la Oscar 2007, inclusiv pentru cel mai bun film străin. O poveste fantastică desfăşurată pe fundalul războiului civil din Spania. Cam scârbos, ca să fiu sincer sau poate nu m-a prins pe mine story-ul uşor inegal.

- The Texas chainsaw massacre: The Beginning * - credeam că Hostel e filmul cu cele mai multe bucăţi de carne umană însă m-am înşelat: e o măcelăreală în TCM de te ia cu stare de vomă. L-am luat ca film de groază dar nu te-ngrozeşte decât sângele. Un singur punct bun: Jordanna Brewster (Chrissie) n-arată rău deloc!

- Idiocracy ** - o comedioară subţirică despre un tip mediocru care participă la un program militar de criogenie, e uitat în frigider fo' 500 de ani după care se trezeşte într-o lume în care toţi oamenii sunt atât de proşti încât el devine automat cel mai deştept reprezentant uman de pe planetă. So what?

- Hotel Rwanda ***** - (nu-l văzusem, îl tot evitam, ca fraierul, de vreo doi ani). Inutil să mai descriu - genocidul din Rwanda, din 1994 (incredibil ce lucruri s-au petrecut acum doar 12 ani, faptele sunt reale). Don Cheadle face un rol perfect.

3 Comments:

Oana Tonca (Tzuni) said...

Am vazut si eu Idiocracy... Da, e slab si nici mare comedie nu e. Insa, sunt acolo cateva frimituri de adevar (exagerate indeed)care te pot pune pe ganduri, intrista... Mai ales ca eu am vazut filmul cu un nene care e din State si pentru el a fost si mai "real"

CRISTI ROMAN said...

Ca tot esti la FHM Eddy: Hostel e si filmul in care apar printre cele mai bune bucati de carne umana vii, si sper ca stii la ce ma refer....

Fan Football said...

Cristi, Hostel e un film cool, sa recunoastem. O jumatate de film te imbeti cu minunatiile alea vii dupa care, in cealalta jumatate, te-ngrozesti de minunatiile moarte.
...si cind te gindesti ca Tarantino gireaza filmul asta...
Apropo, in 2007 apare Hostel 2. :D